Byggboom i batteristaden Skellefteå

Skellefteå är en stad med stark tillväxt. Batterifabriken Northvolt öppnades nyligen och behovet av bostäder är stort.

Byggföretaget Nåiden och Elon Bogården hjälper till att lösa situationen med 41 sprillans nya lägenheter.

Elon Bogarden1240x600

Bostäderna hittas mitt i centrala Skellefteå och inflyttningen är klar. I projektet byggde Elon Bogården upp ett så kallat tillvalsrum som slutkunderna kunde besöka för att sätta en personlig prägel på sin bostad.

Bakom projektet står Rebecka Lundkvist och Sofie Engman på Elon Bogårdens projektavdelning. 

– Vår vision är att hos oss ska kunden hitta allt man har i en bostad så vi säljer allt från möbler, inredning, porslin och belysning, berättar Rebecka. 

– En kund som köper ett kök från oss ska inte bara få inritat vitvaror i köket utan vi ritar in hela rummet och även rummen intill med golv, fönster, möbler, inredning och belysning allt för att kunden lättare ska kunna föreställa sig hur bra det kommer bli, förklarar Sofie.

Köket är det rum som allra mest står i fokus för tillvalen. I grundpriset för de nya lägenheterna ingick ett standardkök. Detta kunde sedan varje köpare anpassa individuellt med tillval av nya vitvaror, färger, designdetaljer eller hela utbyggnationer, exempelvis i form av en köksö.

För att underlätta processen byggde Elon upp en miniatyr av bostäderna. Det resulterade i att tillvalen blev mindre tidskrävande och effektiviserade besluttagandet av material och tillval. Köket ritades även upp i högupplösta 3D-ritningar med rätt golv och färg för att ge köparna en klarare bild av deras färdiga lägenheter. 

Carolina Flodin är en av kunderna som besökte Elons och Nåidens tillvalsrum. Hon är “otroligt nöjd” med all kontakt och hjälp som hon fått av Rebecka och Sofie. Carolina valde att göra tillval till köket bland annat i form av bänkskiva och stänkskydd. Tillvalsrummet och katalogen var något som underlättade för henne, både när det kom till besluttagandet och att spara in tid. 

– Sofie var verkligen till stor hjälp och hjälpte mig att välja ut den perfekta beiga nyansen på köksluckorna och hittade smarta förvaringslösningar. Resultatet blev ett vackert och modernt drömkök med mycket hög standard som dessutom är lättstädat, säger Carolina, som fortsatt att besöka Elon för nya inköp.

Elon Bogårdens projektavdelning har växt fram under flera år. Grunden var att Sofie och Rebecka såg en efterfrågan hos byggföretag och fastighetsägare på helhetslösningar. Det visade sig vara rätt spaning. Projekten har blivit allt större och inte enbart vitvaror som var den största delen i början. 

– Vi vill hjälpa kunden att hålla en röd tråd genom bostaden. Många tycker det är svårt att ta beslut och vilka val som passar ihop med varandra och alla har inte den tiden eller intresset så där kommer jag och Sofie in för att hjälpa kunden att hitta rätt bland alla material och färger, då vi har ett genuint intresse för design och tycker det är otroligt roligt, säger Rebecka.

Det är inte bara Skellefteå stad som växer kraftigt. Det gör även Elon Bogårdens projektavdelning.

– Vi har i nuläget cirka tio större projekt i form av både lägenheter och hus.